A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Подолання "психологічного землетрусу"

Дата: 24.03.2022 21:21
Кількість переглядів: 38

Сьогоднішній день, 22 березня, знаменує собою початок астрономічної весни. Наші предки відчували тісний зв’язок із природою і, коли ще не було календарів, весну відзначали за Сонцем. Саме Сонце було для них орієнтиром, за яким вивіряли всі найважливіші події року. В українському народному календарі ця дата має також інші назви – Весняний сонцеворот, Лазар, Сороки, Жайворонки. Цей день завжди пов'язували з оновленням природи, з початком нового життя, отже, не дарма він супроводжується багатьма прикметами і цікавими традиціями.

Педколектив центру запросив на свято Весни переселенців з Донецької області. Діти та їх батьки долучилися до майстер-класу "Арт-терапії", який підготувала психолог Вікторія Струкова. За словами Вікторії Василівни: "...Людина завжди прагне до прекрасного, до того, що приносить задоволення. Проте теперішні обставини життя в нашій країні зумовлюють низку стресових ситуацій, переживань, а іноді навіть призводить до розвитку депресії. Арт-терапія - це полегшення, покращення самопочуття, емоційного стану, розкриття та опрацювання психологічної травми, усвідомлення емоції, переживання, сумнівів. Таким чином, арт-терапія є універсальним підходом, що може бути застосований, як елемент у рамках інших методів для лікування психологічних травм, реабілітації та досягнення поставлених цілей".

Дітям було запропоновано намалювати весну використовуючи кольорові олівці та кольоровий папір. Майстри виробничого навчання Ольга Носенко і Юлія Голуб запропонували попрацювати з тістом. Саме робота дрібною моторикою допомагає заспокоюватись та стимулює перехід психіки дитини в більш заспокійливий стан.

Час промайнув непомітно, атмосфера була дружня і весела, діти з задоволенням малювали, ліпили та з нетерпінням чекали на своїх жайворонків. А під час куштування були просто в захваті. Мета майстер-класу з арт-терапії досягнута. Діти та батьки залишилися задоволені своїм емоційним станом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень