A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тематичний тиждень історії

Дата: 31.10.2021 21:05
Кількість переглядів: 74

Протягом тижня в центрі було проведено ряд заходів спрямованих на удосконалення професійної компетентності викладачів історії, на формування у здобувачів освіти історичної компетентності, знань про національні державні символи, історію рідного краю; виховання національної ідентичності здобувачів освіти засобами суспільних дисциплін.

Так, відбулось розширене засідання методичної комісії з класними керівниками навчальних груп, розглянутий та схвалений загальний план проведення тижня. Особливо запам'яталася вікторина знавців історії України, зустріч за круглим столом з учасником бойових дій на Сході, випускником закладу - Віктором Гайдаєнком, бібліотечний урок «Історія українського козацтва», онлайн-подорож визначними місцями України, відкритий захід «Українські звитяжці» (історія створення і бойовий шлях легіону УСС), конкурс презентацій «Герої не вмирають, вони просто йдуть», книжкова виставка та огляд літератури "Час минають - традиції залишаються", покладання квітів до меморіальних дошок загиблим в АТО (ООС) воїнам – випускникам центру, урок-конференція тощо.

Проведені заходи допомогли кожному учаснику виявити себе та свої здібності, а головне - поглибити знання з історії України.

У зустрічі за круглим столом брали участь: Віктор Валентинович Гайдаєнко, учасник бойових дій, здобувачі освіти груп 2КК-19 та 5ЕЗ-19, викладач історії Тарасюк Павлина Пилипівна, класний керівник Шевченко Альвіна Матвіївна, майстер виробничого навчання Омельчук Людмила Григорівна та методист Голуб Світлана Володимирівна. Павлина Пилипівна розпочала захід з акцентування уваги на тому, що ще зовсім недавно ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні! – Героям слава!». Нині вони перестали бути тільки вітанням, а набули нового реального, непідробного змісту. Нині це віддання великої шани тим, хто у найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини. Альвіна Матвіївна представила всім присутнім Віктора Валентиновича Гайдаєнка, як людину сильної волі, міцного характеру, впевненого в собі, справжнього патріота України. З глибоким сумом та болем в очах Віктор ділився з молоддю спогадами, як він у 2014 році пішов на війну добровольцем та воював у 17-ій танковій Криворізькій бригаді, має державні нагороди та орден "За мужність". Розповідав, що пережив за час проведений в зоні АТО, про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність та братерство, а як приклад продемонстрував засоби особистого захисту, військові обладунки.

Емоційна розповідь Віктора Гайдаєнка була наскрізь пронизана любов’ю до України, прагненням українських військових захищати рідну землю. З тремтінням у голосі згадував він своїх побратимів, які навічно залишилися лежати в українській землі, а в групі панувала тиша…Кожен з учасників круглого столу висловив думку про те, що тільки в єдності наша сила. Захід підсумувала методист Світлана Голуб: «Спільними зусиллями українці зуміли зупинити ворога і відстояти свою незалежність. Але, нажаль, війна триває надалі і перемога у цій війні, без перебільшення, залежить від кожного з нас. Дякуємо і пам’ятаємо усіх Героїв, що віддали своє життя за Україну!».

За підсумками проведених заходів приємно відзначити, що молодь має активну громадянську позицію та глибокі патріотичні почуття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень