A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тематичний тиждень історії

Дата: 31.10.2021 21:05
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Протягом тижня в центрі було проведено ряд заходів спрямованих на удосконалення професійної компетентності викладачів історії, на формування у здобувачів освіти історичної компетентності, знань про національні державні символи, історію рідного краю; виховання національної ідентичності здобувачів освіти засобами суспільних дисциплін.

Так, відбулось розширене засідання методичної комісії з класними керівниками навчальних груп, розглянутий та схвалений загальний план проведення тижня. Особливо запам'яталася вікторина знавців історії України, зустріч за круглим столом з учасником бойових дій на Сході, випускником закладу - Віктором Гайдаєнком, бібліотечний урок «Історія українського козацтва», онлайн-подорож визначними місцями України, відкритий захід «Українські звитяжці» (історія створення і бойовий шлях легіону УСС), конкурс презентацій «Герої не вмирають, вони просто йдуть», книжкова виставка та огляд літератури "Час минають - традиції залишаються", покладання квітів до меморіальних дошок загиблим в АТО (ООС) воїнам – випускникам центру, урок-конференція тощо.

Проведені заходи допомогли кожному учаснику виявити себе та свої здібності, а головне - поглибити знання з історії України.

У зустрічі за круглим столом брали участь: Віктор Валентинович Гайдаєнко, учасник бойових дій, здобувачі освіти груп 2КК-19 та 5ЕЗ-19, викладач історії Тарасюк Павлина Пилипівна, класний керівник Шевченко Альвіна Матвіївна, майстер виробничого навчання Омельчук Людмила Григорівна та методист Голуб Світлана Володимирівна. Павлина Пилипівна розпочала захід з акцентування уваги на тому, що ще зовсім недавно ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні! – Героям слава!». Нині вони перестали бути тільки вітанням, а набули нового реального, непідробного змісту. Нині це віддання великої шани тим, хто у найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини. Альвіна Матвіївна представила всім присутнім Віктора Валентиновича Гайдаєнка, як людину сильної волі, міцного характеру, впевненого в собі, справжнього патріота України. З глибоким сумом та болем в очах Віктор ділився з молоддю спогадами, як він у 2014 році пішов на війну добровольцем та воював у 17-ій танковій Криворізькій бригаді, має державні нагороди та орден "За мужність". Розповідав, що пережив за час проведений в зоні АТО, про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність та братерство, а як приклад продемонстрував засоби особистого захисту, військові обладунки.

Емоційна розповідь Віктора Гайдаєнка була наскрізь пронизана любов’ю до України, прагненням українських військових захищати рідну землю. З тремтінням у голосі згадував він своїх побратимів, які навічно залишилися лежати в українській землі, а в групі панувала тиша…Кожен з учасників круглого столу висловив думку про те, що тільки в єдності наша сила. Захід підсумувала методист Світлана Голуб: «Спільними зусиллями українці зуміли зупинити ворога і відстояти свою незалежність. Але, нажаль, війна триває надалі і перемога у цій війні, без перебільшення, залежить від кожного з нас. Дякуємо і пам’ятаємо усіх Героїв, що віддали своє життя за Україну!».

За підсумками проведених заходів приємно відзначити, що молодь має активну громадянську позицію та глибокі патріотичні почуття.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень