A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тиждень енергозбереження

Дата: 16.11.2021 20:23
Кількість переглядів: 73

Енергозбереження – наша головна задача

З метою формування у здобувачів освіти екологічного світогляду, активної громадянської позиції щодо енергоефективності в центрі з 8 листопада по 12 листопада проходив тиждень енергоефективності під гаслом "Енергозбереження наша головна задача". Упродовж тижня проведено комплекс заходів, направлених на обізнаність екологічних проблем, економічних та соціальних переваг енергозбереження, виховання у здобувачів освіти ощадливого ставлення до використання енергоресурсів вдома.

Під час тижня проведено: тематичні онлайн-заняття, онлайн-перегляд відеофільмів на екологічну тематику та енергетичні проблеми, розробка інформаційних бюлетенів «Мій внесок у збереженні енергії», виставка літератури на енергозберігаючу тематику, участь у челенджі «Енергозбереження в побуті".

В цікавій формі пройшла онлайн-конференція "Енергозбереження - наша головна задача", на якій було обговорені питання енергозбереження та підведені підсумки молодіжних проєктів «Мій заклад професійно-технічної освіти - будує енергоефективну Україну!"

Команда з шести учасників під керівництвом О. П. Анциферової долучилися до конкурсу проєктів «Мій заклад професійно-технічної освіти - будує енергоефективну Україну!" за підтримки компоненту "Професійні кваліфікації", проєкту, що реалізуються в Україні Deutsche Geseiischaftfir Snternationaie Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини. Під час роботи над проєктом команда здобувачів освіти презентувала розрахунки економії енергоресурсів, провела дослідження, виконала творчі завдання, а головне - отримала додаткові знання та навички з енергоефективності. Роботи учасників проєкту від нашого центру звичайно ж не залишилися непоміченими, і як, підсумок за результатами конкурсу та отриманих балів, команда та викладач О.П. Анциферова були відмічені та відзначені сертифікатами учасників від організаторів заходу.

В кінці тижня були підведені підсумки роботи, де здобувачі освіти зазначили, що не всі з них замислювалися над проблемою ефективного збереження енергії, а тепер переконалися, що ресурси слід економити та спільно розробили пам’ятку «Корисні поради щодо раціонального використання енергії в побуті»:

- Слідкуйте за витратами енергоносіїв!

- Утеплюйте вікна та двері!

- Зберігайте тепло в приміщеннях!

- Не витрачайте свої гроші на опалення вулиці!

- Більше світла при менших витратах електроенергії!

- Можна прати економно!

- Використовуйте менше гарячої і холодної води!

- Приймати душ замість ванни - девіз тих, хто економить!

Під час проведення тижня енергоефективності здобувачі освіти, викладачі та майстри виробничого навчання отримали безліч позитивних вражень, залишилися задоволеними співпрацею та новими цікавими ідеями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень