A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

«Все мовчки тут кричить»

Дата: 29.09.2021 20:18
Кількість переглядів: 101

 

Пройшли роки, давно вже сплили ріки,

То вереск кров’ю в тім яру цвіте.

Бо біль землі, і біль душі навіки,

Про злочин пам’ять у віки несе.

80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру… До дня вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру в центрі проведено ряд заходів.

Урок «80 років пам’яті: забуттю не підлягає» підготували та провели Тарасюк Павлина Пилипівна та Антоненко Ірина Леонідівна, викладачі історії та української мови і літератури. Зміст уроку був покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення здобувачів освіти до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Під час заходу була розкрита сутність трагедії Голокосту в Україні, висвітлена тема розстрілу у Бабиному Яру. Антоненко І.Л. декламувала вірші О. Теліги "Літо", Тарасюк П.П. через аналіз історичних джерел розширила сучасне сприйняття процесу вивчення історії, а ведучими заходу були Срібна Тетяна та Денисенко Катерина. Під час уроку присутні переглянули тематичну інсталяцію "Погляд у минуле" та презентаційний матеріал "Пам'ятники Бабиного яру", який підготував Артем Мельничук.

Викладачем історії Максимом Толстовим та бібліотекарем Наталією Савчук також проведений захід до дня вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру - одного з найжахливіших символів Голокосту. Здобувачі освіти переглянули документальне відео про цю страшну трагедію та почули змістовну розповідь про події тих років.

Здобувачі освіти першого курсу спільно з бібліотекарем Бальвас Оленою Василівною та методистом Бальвас Марією Миронівною долучились до Національного онлайн-уроку пам’яті, який мав на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії.

Також у центрі:

- організовані книжкові виставки-експозиції на тему «Біль нашої пам’яті» підготовлені бібліотекарями Кулик Ніною Іванівною та Бальвас Оленою Василівною;

- Бібліотекарем Кулик Ніною Іванівною та вихователем Демчук Любов Анатоліївна проведена бібліотечна година "У полум'ї Бабиного Яру" за участю групи 8ОС-21 (класний керівник Криворотько О.М.) для здобувачів освіти, які мешкають у гуртожитку;

- на уроках історії України та української літератури проведені інформаційні хвилинки «А Бабин Яр мовчить…», перегляд відеороликів за тематикою;

- класними керівниками проведені виховні години «Трагедія Бабиного Яру в фактах і спогадах – найтяжчий злочин проти людства».

Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні і є свідченням того, що в колективній пам'яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів - вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень