A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

"Рятувальне коло" толерантності

Дата: 25.11.2021 19:52
Кількість переглядів: 63

«Усі люди мають недоліки - хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості»

Г.Гвіччардіні — італійський історик, філософ-гуманіст

З розвитком суспільства люди зрозуміли, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба вміти знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.

З нагоди Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в здобувачів освіти комунікативної культури, почуття поваги один до одного, толерантного ставлення між собою, терпимості та поваги до звичаїв, традицій, культури різних народів у ДПТНЗ "Західно-Дніпровський ЦПТО" з 15 по 19 листопада пройшов Тиждень толерантності.

План проведення заходів був насичений та різноманітний.

Так, понеділок 15 листопада пройшов під гаслом "День Поваги, Добра і Терпіння" здобувачам освіти було запропоновано перегляд відеороликів, мультфільмів про толерантність, проведено батьківський лекторій "Сім’я: толерантність відносин".

Вівторок 16 листопада пройшов під гаслом "День Тактовності". Практичний психолог Струкова Вікторія Василівна провела тренінг "Толерантність – основа взаємодії" для викладачів та майстрів виробничого навчання, мета якого - навчити колег розвивати адекватну самооцінку, вміння аналізувати, приймати рішення, обирати правильну позицію.

Бібліотекар Кулик Ніна Іванівна підготувала для здобувачів освіти книжкову онлайн- виставку: «Толерантність людини - найважливіша умова миру і злагоди у світі».

"У маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає!" - робота VIBER пошти центру "Мені приємно сказати тобі, що…". Так, в середу 17 листопада розпочався "День Взаєморозуміння". Класні керівники підготували та запропонували здобувачам освіти онлайн виховну годину: "Толерантним бути модно".

Несподіваним для всіх учасників освітнього процесу виявився четвер 18 листопада - "День Ввічливості" розпочавшись акцією "Подаруй ближньому смайлик позитиву".

Активісти учнівського самоврядування Артем Мельничук ( гр. 9ЕЗ-20), Тетяна Срібна (гр. 2КК-19), Ілля Шалобод (гр. 5ЕЗ-19) підготували для здобувачів освіти, викладачів, майстрів виробничого навчання онлайн відкритий мікрофон "Розмова в дружньому колі", піднявши питання «Що для тебе означає бути толерантним?» та організували привітання з Міжнародним днем студента. Захід пройшов цікаво, змістовно, в молодіжному стилі.

"Моя група - це маленька родина. І хочеться, щоб в цій родині завжди панували доброта, повага, взаєморозуміння, не було б ні лайки, ні сварок",- акцентували ведучі Артем та Тетяна, а Ілля для всіх заспівав пісню під гітару.

Підводячи підсумок тижня, 19 листопада, практичний психолог Струкова В.В. провела онлайн-годину психолога - розвивальне заняття з елементами арт-терапії "Якого кольору толерантність", завершивши хвилинки позитиву "Комплімент кожному".

Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновок, що усі заходи позитивно вплинули на здобувачів освіти та виявляли зацікавленість у викладачів та майстрів виробничого навчання. Вперед до наступного тижня!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень