A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тиждень Інтернет-безпеки

Дата: 12.02.2021 18:17
Кількість переглядів: 124

У рамках тижня Інтернет-безпеки здобувачі освіти 1-го курсу взяли участь в Інтернет-олімпіаді від "Всеосвіта" - "Основи кібербезпеки" та показали чудові результати.

  

  

   

Викладач інформатики та математики, Листопад Вікторія Геннадіївна, спільно зі здобувачами освіти першого курсу долучилися до Всеукраїнського уроку "Онлайн-синергія для найкращого інтернету", який транслювався наживо на платформі YouTube 10 лютого. Під час заходу учасники спільно виконували вправи у віртуальних кімнатах, розглядали ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації щодо обережності й відповідальності під час роботи в Інтернеті. Унікальний формат заходу був реалізований через організацію онлайн взаємодії всіх учасників заходу через поєднання перегляду трансляції й виконання вправ у віртуальному середовищі Google Класів.

  

 

Конкурс "Найкращий кросворд з інформатики" серед здобувачів освіти першого курсу.

Проаналізувавши роботи учасників конкурсу, члени журі відзначили Бойка Антона, який зайняв перше місце. Конкурс був присвячений темі безпеки в Інтернет-просторі. У процесі підготовки кросворду здобувачу освіти необхідно ретельно опрацювати теоретичний і практичний матеріал, звернутись не лише до лекційних матеріалів і підручників, а й до додаткової та довідкової літератури. В ході такого опрацювання і відбору матеріалу молодь, без сумніву, глибше засвоює додаткову інформацію, яка поступово накопичується, формуючи більш високий рівень знань.

Також для здобувачів освіти була продемонстрована презентація «Безпека дітей в Інтернеті», основна мета якої - навчити здобувачів освіти уникати основних небезпек, які існують в Інтернет-просторі. Основна ідея матеріалу – важливо вміти протидіяти небезпекам, які загрожують дітям у повсякденному житті.

  

До Дня безпечного Інтернету 9 лютого 2021 року викладачем інформатики Наталею Григорівною Чернюх в групі №7 КК-20 був проведений виховний захід на тему «Правила Інтернет-безпеки та Інтернет-етики для підлітків». Мета проведеного заходу – розширити та поглибити знання молоді про Інтернет, розглянути користь використання Інтернету та його небезпеку, ознайомити з новою інформацією за рахунок спілкування з різними інформаційними джерелами, обміну думками між здобувачами освіти. На уроці були розглянуті наступні питання: безпечність користувачів в Інтернеті; важливість та корисність Інтернету для нормального розвитку підлітків та юнацтва. Наприкінці уроку для здобувачів освіти були проведені ігри на уважність, правила поведінки та спілкування в Мережі: «Квітка», «Друкарська машинка».

10 лютого 2021 року Чернюх Наталею Григорівною та класним керівником Тверезою Тетяною Миколаївною в групі № 9ЕЗ-21 був проведений відкритий урок на тему «Навчання в Інтернеті. Професії майбутнього». На уроці були розглянуті професії майбутнього. З урахуванням все більшого впровадження інтернет-технологій у повсякденне життя сучасної людини, можна впевнено стверджувати, що професії, так чи інакше пов’язані з IT-сферою, будуть все більш затребувані з плином часу. Ми живемо в динамічному, мінливому світі. Те, що сьогодні вважається новою передовою технологією, через рік вже безнадійно застаріває. Щоб залишатися затребуваним фахівцем, необхідно не тільки вміти змінюватися і отримувати нові навички згідно зі змінами реалій, але і намагатися передбачити ці зміни і завжди бути на крок попереду. Якщо вас не лякає все нове, то професії майбутнього стануть для вас не перешкодою, а можливістю.

10 лютого 2021 року викладачем Чернюх Н.Г. та класним керівником групи №12 МШЛ-18 також була проведена бесіда на тему «Комп’ютерна залежність – це небезпечно». Здобувачі освіти висловили власні думки відносно дозованого користування Інтернетом.

Здобувачі освіти І-ІІІ курсів взяли участь у конкурсі до Дня безпечного Інтернету. Переможцем конкурсу стала Дубець Інна, група №7КК-20.

  

У гуртожитку була проведена інформаційно-виховна година "Правила використання безпечного Інтернету" під час якої молодь спільно з бібліотекарем та вихователем центру спробували дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету, сформулювати та засвоїти правила безпечної роботи в Інтернеті.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень