A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тематичний тиждень історії

Дата: 14.10.2020 18:16
Кількість переглядів: 136

З метою підвищення мотивації у здобувачів освіти до вивчення Історії України, поваги до національних державних символів, виховання національної ідентичності, любові до рідного краю, в центрі проходить тематичний тиждень історії, присвячений 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років та Дню захисника України.

У рамках тижня були передбачені цікаві та різноманітні заходи, а саме:

- Краєзнавчий онлайн-квест по залах Дніпровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького до Дня захисника України (по групах).

- Презентація «Україна – тернистий шлях здобуття Держави»,

«Чорний ворон».

- Віртуальна екскурсія по музею АТО.

- Круглий стіл в бібліотеці. Читаємо книги про АТО (усне обговорення).

- «Захисник України в моєму закладі, моїй родині».

- Покладання квітів до меморіальної дошки загиблим в АТО учням закладу. Вітання рідним учасникам АТО (усна розповідь).

- Початок уроків з Гімну України (рок версія).

- Виставка розкрасок «Козак»;

- Показ відео «Наші захисники», «Вони рятують життя».

- Урок «Україна в вогні» - нащадки козаків.

- Урок–квест «Катеринослав. Дніпропетровськ. Дніпро».

- Відкритий урок «Підсумки Першої світової війни на території України».

- Флешмоб «Любіть Україну» тощо.

Девіз Тижня: «Тісніше станьте, сильні духом, під прапором одним!».

Тиждень розпочався із презентації програми тижня та Краєзнавчим онлай-квестом по залах Дніпровського національного історичного музею ім. Д.І.Яворницького.

 

Відкритий урок «Участь українців у Першій світовій війні. Легіон УСС»

Урок проведений у рамках тематичного тижня історії зі здобувачами освіти першого курсу з метою закріплення знань з розділу «Україна в Першій світовій війні». Під час уроку була використана технологія «Бери і роби» - критик, мрійник, реаліст.

Здобувачі освіти були поділені на 3 групи: мрійники – висловлювали ідеї щодо подій, персоналій, документів (у рамках історичних подій); критики – оцінювали висловлені ідеї; реалісти – висловлювали реальні факти. Групи змінювались на кожне питання. Учасники команд продемонстрували творчі здібності, ключові компетентності з даної теми, вміння працювати в групі.

 

«Захисник України в моєму закладі, моїй родині»

Дана КОЛЄСНІК, здобувачка освіти групи №7КК-20 розповіла про свого батька, учасника АТО, Віктора КОЛЄСНІКА - медика-воїна. Він воював з 2014 по 2019 рік. Був на захисті України, її цілісності на Східних кордонах, зберіг життя багатьом воїнам. Нагороджений Почесною медаллю «Захисник Вітчизни».

Назар ХАЛЯВКО, здобувач освіти група №9ЕЗ-20 розповів про свого батька, учасника АТО, Сергія ХАЛЯВКА, який воював на Маріупольському напрямку, 40-ва окрема артилерійська бригада, Перший гарматно-артилерійський дивізіон, водій–артилерист. Має нагороди.

У підсумку заходу були покладені квіти до меморіальної дошки загиблим в АТО учням центру: Матлаку О.С., Серченку В.Л., Сластнікову Д.А.

  

Читаємо книги про АТО (усне обговорення)

У рамках Тижня історії проведено бібліоогляд «Читаємо книги про АТО», а також презентація книги С.Лойко «Аеропорт». Бібліотекар коротко повідомила біографію автора та розповіла про зміст книги. Потім разом зі здобувачами освіти обговорили значення битви за ДАП для українського суспільства, жертовність і любов «кіборгів» до Батьківщини, про те, який приклад вони показали для українців та порівняли їх з боротьбою за Україну воїнів УПА. А для перегляду в онлайн- режимі було запропоновано ознайомитись із презентацію присвяченею воїнам ООС «Ніхто крім нас!» на сайті центру в розділі «Бібліотека».

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень