A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Відчуття єдності. Радіодиктант

Дата: 09.11.2022 17:44
Кількість переглядів: 52

 

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день усі українці пишуть Радіодиктант національної єдності, а в нашому Центрі, окрім цього, проходить тематичний тиждень української писемності та мови.

Що дає для нашого колективу Центру написання радіодиктанту?

Пишучи диктант одночасно з колегами, разом з усіма українцями, які приєднуються до написання диктанту, з’являється надзвичайне відчуття єдності, приналежності до чогось великого та важливого. Всіх нас об'єднує найприємніші почуття — гордості, піднесення, радості.

Участь у написанні національного диктанту єдності показує, як ми українці ставимося до своєї рідної мови. Досвід письма та робота над помилками — це не лише про грамотність. Це про життєву навичку робити висновки та працювати над покращенням після будь-якої виконаної справи або життєвої ситуації. А ще це чудова нагода випробувати на собі сучасний тренд — навчання упродовж життя. А власний приклад завжди може стати мотивацією для інших діяти так само — поважати свою мову та країну.

Щороку радіодиктант несе багато цікавої інформації, нові знання, цікаві зустрічі, відкриття чогось нового, незнаного раніше. Іноді такий текст може стати справжнім відкриттям, надихнути, привернути увагу до важливих проблем й рухати тебе далі вперед.

Людина ХХІ століття публічна: вона створює дописи в соцмережах, має своє коло читачів, є лідером думок та об’єктом цікавості в певному колі, бо грамотність завжди була притаманна харизмі українця.

Ми всі маємо свої ритуали й традиції — національні, сімейні, особисті. Приєднатися до щорічного написання радіодиктанту — нагода започаткувати для себе ще одну чудову традицію й зайвий раз відчути позитивні емоції у дружньому колі колег та "рідних" незнайомців по той бік екрану.

Світлана ГОЛУБ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень