A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тиждень історії

Дата: 14.10.2022 16:26
Кількість переглядів: 39

Протягом 10-14 жовтня 2022 року в центрі проходив предметний тиждень  з історії України.

Непомітно робиться історія… Так, малими процесами, зміною днів і ночей творяться епохи, росте і шириться культура. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути людиною освіченою, треба знати минуле свого народу, його історію.

Тиждень історії  – це не стільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння. У цей час між викладачем і здобувачами освіти  виникає тісне спілкування, що дозволяє їм краще пізнати один одного. Від того, наскільки цікавими, різноманітними змістовними будуть заходи, наскільки активно братимуть участь у їх підготовці й проведенні здобувачі освіти та викладачі, залежить успіх цього важливого заходу. Заохочення молоді до участі в підготовці та проведенні предметного тижня спонукає їх, з одного боку, до творчої дослідницької праці, з іншого – сприяє тому, що епізодичний інтерес формує сталий пізнавальний інтерес та, як наслідок, творчу активність.

Одним із завдань сучасної історичної освіти є вміння здобувача освіти орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії  просто неможливо, тому доречно проводити  предметні тижні, які являють собою комплекс різноманітних форм позанавчальної роботи.

Плануючи заходи тижня історії чітко сформулювали основні завдання тижня:

- активізація пізнавального інтересу здобувачів освіти до історії ;

- розширення й поглиблення знань та умінь здобувачів освіти з предмета;

- реалізація на практиці основних принципів особистісно-орієнтованого підходу до навчання;

- створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь здобувачів освіти у нестандартних життєвих ситуаціях.

Тиждень історії розпочався  з запрошення відвідати віртуальні екскурсії:  «50+ віртуальних екскурсій музеями світу і України», розібратися в цікавих фактах про Україну, залучитися до виховного заходу до Дня українського козацтва «Козацькому роду нема переводу», колективного перегляду фільмів "Вогнем і мечем", "Чорний козак", а потім долучитися до дискусії з подальшим обговоренням  козацької доби.

Приємною несподіванкою став виховний захід, присвячений Дню Захисників та Захисниць України", проведений Жовтоводським військкоматом, під час якого здобувачі освіти мали можливість познайомитися з видами сучасної зброї, військової екіпіровки та попрактикуватися у використанні засобів індивідуального захисту. Взяли участь в інформаційній  годині "Сковорода - філософ Духу і Серця ". Взяли участь у благодійній акції "Подякуй Захиснику і Захисниці України!" І під кінець тижня проведений  патріотичний захід - "Урок Звитяги!", присвячений Дню Покрови, Дню українського козацтва, Дню УПА, Дню Захисників і Захисниць України.

На даний час ми всі учасники творення нової сучасної історії України. Тому ми не можемо обмежитися тільки тижнем - ми продовжуємо фіксувати факти й події сьогодення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень