A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Енергозбереження – основний напрямок подальшого розвитку країни

Дата: 05.11.2020 15:56
Кількість переглядів: 85

 

З розумом збережеш - із задоволенням витратиш.

Е. Севрус

Як відомо, останні спостереження за тим, що відбувається в природі, в житті суспільства, змушує шукати пояснення тому, що відбувається в сьогоденні. Пояснення цьому знайдено – зміна кліматичних умов існування. Основною причиною зміни клімату є використання викопного палива та неефективне споживання енергії.

Добробут нашої держави в майбутньому залежить від економного енергоспоживання. І сьогодні наша з вами задача навчитися культурі енергоспоживанні вдома, в нашому закладі освіти та бути прикладом для тих, хто не розуміє важливість піднятої теми, тим більше, що ми мешкаємо в зоні довготривалого техногенного радіаційного забруднення. В цьому плані місто Жовті Води відомі всій світовій спільноті.

У жовтні 2020 року членами гуртка «Фізик» на чолі з викладачем фізики О.П. Анциферовою була проведена дослідницька робота «Споживання електроенергії в навчальному корпусі» та були проведені розрахунки втрат електричної енергії в кабінеті інформатики.

Висновки, які зробили дослідники: 5 хвилин не вимкнутих комп’ютерів у кабінеті інформатики дають втрати електричної енергії, заощадивши яку, можна:

• 10 годин слухати музичний центр;

• 12 годин дивитися телевізор;

• нагріти водонагрівач на 80 літрів;

• прасувати приблизно 4 години;

• прати 2 години.

Отже, гуртківці, після проведеної дослідницької роботи зробили наступні висновки: кожний свідомий громадянин України повинен розуміти, що споживання енергетичних запасів країни повинне бути розсудливим, корисним та доцільним. Розумні заходи з енергоефективності уповільнять темпи споживання енергії, за яких внутрішні енергетичні ресурси виснажуються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень