A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Тиждень української писемності та мови. Підсумки

Дата: 11.11.2021 20:15
Кількість переглядів: 97

 

 

 

Здобувачі освіти мали змогу поринути у багатий світ краси рідної української мови, вшанувати пам’ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Відеожурнал "Знайомтесь: Петро Яцик", перегляд відеоролика "Мова єднає націю", тематична виставка художньої, наукової, публіцистичної літератури; екскурсії до віртуального музею народного мистецтва, майстер-клас "Говоримо українською мовою", гуморески в режимі онлайн….. Все це спонукає здобувачів освіти до творчості й пізнання, викликає ще більшу зацікавленість до навчання, сприяє розвитку креативності, вчить бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, проведені заходи є важливими й особливо актуальними.

Уся родина центру: викладачі, майстри виробничого навчання, здобувачі освіти - переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху до відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові. Бо в мові закладено генетичний код нації.

 Справжній Викладач - завжди трохи загадка... Що робить викладача Викладачем ? Що ним керує? Можливо, любов до свого предмета і хороша професійна підготовка? А може, особиста привабливість чи вміння доступно викладати знання? Чи особливі риси характеру? Що саме? Загадка... Але вміння передати свій досвід молоді, тим, хто входить у самостійне життя - це, безперечно, талант.

 Саме такий талант має дивовижна жінка, вчитель української мови і літератури Ірина Леонідівна Антоненко.  Яка перед собою  поставила мету - донести до здобувачів освіти знання так, щоб українська мова  перетворилась для них у науку зрозумілу і дружню. А особливо тоді, коли ми навчаємося дистанційно.

 Тиждень пролетів непомітно, але дуже цікаво і змістовно.  Форми роботи, які запропонував викладач, відрізняються оригінальністю форм та мають високий виховний вплив. А  вміння розкрити перед здобувачами освіти тонкощі свого предмета таким чином, що у них виникає бажання самостійно здобувати додаткові знання.

 Професія викладача - дуже важка і відповідальна. Адже в його руках майбутнє нашої держави. Як це благородно - давати іншим знання, бути порадником і взірцем.

 Вчительство — це історія про «разом», «задля» і «майбутнє». І, як співається у пісні: «кожен день - нове життя!

Чудовий настрій, творча атмосфера, гордість за свою мову і народ відчув кожен в цей день і поніс це в свої родини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень