A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти"

Альтернативні джерела енергії

Дата: 23.11.2020 16:18
Кількість переглядів: 112

З 16 по 20 листопада 2020 року в нашому центрі пройшов Тиждень енергоефективності. Головна мета Тижня - звернення уваги до проблем використання енергії, економії енергоресурсів, охорони навколишнього середовища, залучення здобувачів освіти до корисної діяльності з питань енерго- і ресурсозбереження. Предметний тиждень з енергоефективності завершився доповіддю викладача фізики Ольги Петрівни Анциферової. В своєму виступі Ольга Петрівна розповіла про сучасний стан і світові тенденції у галузі енергозбереження. Актуальним було запитання: у чому різниця між енергоефективністю та енергозбереженням? У цілому, ці поняття часто використовуються як рівнозначні. Проте, енергоефективність є всього лише одним аспектом енергозбереження.

 

Енергоефективність, зазвичай, пов'язана з цілим рядом підходів, які дозволяють нам жити і працювати в більш комфортних умовах, що досягається шляхом застосування технологій, правил інвестицій і просто в зміні поведінки людей.

Доповнила виступ колеги викладач біології Тетяна Миколаївна Твереза, яка звернула увагу на використання альтернативних джерел енергії: сонячну енергію, енергію вітру, морських хвиль, біологічне паливо, енергію припливів. Особливу цікавість викликали геотермальні види енергії. Це пов'язане з тим, що дедалі більшого значення має використання екологічно чистого джерела енергії, придатного для практичного використання людиною. Одне з головних завдань усіх людей на Землі - максимально зберегти природні ресурси для нащадків. У сучасних умовах це можна досягти завдяки економному використанню, бережливому відношенню до усіх природних ресурсів, які дає нам наша Земля.

Тож, приєднуємося до руху енергозбереження, адже це шлях до енергетичної незалежності та розвитку нашої держави!

P.S. Хочу подякувати членам методичної комісії за командну роботу при проведені Тижня енергоефективності: Ольгу Петрівну Анциферову, Марію Миронівну Бальвас, Тетяну Миколаївну Тверезу за цікавий підбір матеріалів та участь у проведенні заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень